Lahdessa perustettu ja nykyään Hollolassa toimiva jousituksen ja iskunvaimennuksen erikoisliike Lebigem Oy täyttää lokakuun lopussa 10 vuotta. Yrittäjänä alusta alkaen toiminut Marko Rämänen perusti yrityksen omasta mielenkiinnosta moottoriurheiluun. Rämänen ajoi itse aktiivisesti kilpaa mm. rallin SM-sarjassa sekä Englannissa vuosina 1988-2001.

Lebigem toimi aluksi Lahdessa Rämäsen oman talon yhteydessä olevissa tiloissa, ja toiminnan laajennuttua Vinssikadulla etelä-Lahdessa. Hollolan teollisuusalueelle Lebigem muutti vuonna 2014.

Lebigem

Ensimmäiset iskunvaimentimet tuotenimellä Bigem valmistettiin jo vuonna 2005. Ensimmäiset vuodet Rämänen teki iskunvaimentimia sivutyönä, ja päätyönään toimi ammattikoulun lehtorina Heinolassa. Vuonna 2010 hän päätti keskittyä täysillä yritystoimintaan, ja perusti Lebigem Oy:n.

Tänä nykyä Lebigem Oy työllistää 6 henkilö koneistuksessa, kokoonpanossa ja myynnissä. Yrityksen päämarkkinat ovat Suomen ralli-, rata-, rallicross- ja drifting-autojen alustoissa. Bigem-iskunvaimentimia myydään myös vientiin ulkomaille, erityisesti Ruotsiin, muualle Eurooppaan ja jopa Etelä-Amerikkaan asti. Viime vuosina toimintaa on myös laajennettu muille teollisuuden aloille.

Kymmenenvuotista taivalta yrityksessä juhlitaan vallitsevan koronatilanteen takia hillitysti, työnmerkeissä.

 

Share This

Share this post with your friends!